Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

"Σχολείο για κλόουν" από το 1ο Γυμνάσιο ΠύργουΤην θεατρική παράσταση «Σχολείο για κλόουν» που στηρίζεται στο ομώνυμο  αριστουργηματικό έργο του Friedrich Karl Waechter  που είχε μεταφραστεί από την Ξένια Καλογεροπούλου  και σε διασκευή κειμένων της καθηγήτριας του 1ου Γυμνασίου Πύργου Σοφίας Μάλεση, ανεβάζει η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πύργου  13, 14, 15 και 16 Μαΐου.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.  Όλοι είναι ενθουσιασμένοι με το έργο, έχουν δουλέψει πολύ γι αυτήν την παράσταση και περιμένουν με αγωνία την πρεμιέρα.

Το έργο  του Βέχτερ, έχει παιχτεί σε πολλές θεατρικές σκηνές αλλά και σε σχολεία. Αποτελεί έναν ύμνο στην παιδική αθωότητα και φαντασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη μπορεί να γίνει όταν έρθει αντιμέτωπη με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά.
Λίγα λόγια για το έργο
Σε ένα σχολείο για κλόουν δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν.
Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του δασκάλου κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.

Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία… στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.
Μια φαντασμαγορία χρωμάτων και μουσικής που μεταφέρει τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.
Να σημειώσουμε ότι για το 1ο Γυμνάσιο Πύργου η λειτουργία της θεατρικής ομάδας αποτελεί παράδοση, πρωταγωνιστές της Ομάδας είναι φυσικά οι μαθητές και μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλές παραστάσεις με σπουδαία έργα.

Συντελεστές της παράστασης
Παίζουν:
Κλόουν: Γιαννιχρόνης Γιάννης, Ζέζα Ειρήνη, Θεοδώρου Αντιγόνη, Καλομοίρη Μαρισόφη, Κολόσακα Τζίνα,Κολόκα Τζωρτζίνα,
Κουμουνδούρου Άννα, Λαμπαούνα Γεωργία, Λαμπρόπουλος Πέτρος, Λουκίσας Ιάσονας, Μάκοβετς Ειρήνη, Μπούφη Θεοφανία, Μπιστολοπούλου Πέγκυ, Νικολόπουλος Ανδρέας, Σώκκας Γιάννης,Τζέμου Μαρία, Τσακριλής Θεόδωρος, Τζαμπά Βασιλική,Φριτσαλού Μαριαλένα, Χαραλαμποπούλου Γεωργία
Ψάρρη Κωνσταντίνα, Ψυχαλίνος Νίκος.

Μίμοι: Αναμουρλίδη Χαρά, Αργυροπούλου Γιώτα,  Δημήτρης Αποστολόπουλος, Βοζίδης Κων/νος, Γρηγορόπουλος Αγαθοκλής, Δαραμούσκα Μαρία, Ζάγκλη Χριστίνα, Καλοφώνου Μαρία, Λουκίσας Χαράλαμπο, Τσονοπούλου Κωνσταντίνα, Τορέγας Σπόρος, Κόκολη Διονυσία, Μαυρομάτη Μαρίνα, Μοσχονά Θεανώ, Παναγιωτοπούλου Έυη, Ρεκούνα Δήμητρα, Σεϊντή Μαριλένα, Σώκκα Μιχαέλα, Ψαρρά Μαρίνα.
Δάσκαλος -Λουκίσας Χαράλαμπος, Δεσποινίς Τίνγκερμπελ -Τσονοπούλου Κων/να, Μουσικός- Σπύρος Τορέγας.

Σκηνικά: Σπηλιωτόπουλος Διονύσης, Σταθοπούλου Αριάδνη, Σώκκας Γιάννης, Λαμπρόπουλος Πέτρος, Χριστοδουλόπουλος Στάθης. Η.Υ. - Φωτισμός: Παυλόπουλος Πέτρος, Τσακιρίδης Αλέξανδρος Φροντιστήριο Θεάτρου: Μάκοβετς Ειρήνη, Θεοδώρου Αντιγόνη, Μακινιάζ: Τσονοπούλου Κωνσταντίνα Λαμπαούνα Γεωργία Βιολί: Χαραλαμποπουλου Γεωργία Τραγούδι: Τσαμπά Βασιλική
Επιμέλεια προγράμματος: Μπότσα Παρασκευή
Στα κουστούμια βοήθησε η Τζέμου Μαρία, στο σενάριο η Ειρήνη Ζέζα.

Σκηνοθεσία-Κείμενα: Μάλεση Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου